Tudi vi ne veste kako izbrati prava okna in vrata? IMAMO REŠITEV!

Sodobna stanovanja imajo napredno opremo, s katero dosegajo nekatere zelo atraktivne učinke. Največja razlika v primerjavi s starejšimi stavbami je gotovo v toplotni iz zvočni izolaciji ter drugih lastnostih, ki neposredno vplivajo na kakovost bivanja. Splača se torej izbrati napredno opremo, ki bo stanovalce najbolj navdušila.

Zanimivo je, da imamo v tem segmentu ponudbe na voljo nekaj zelo ugodnih opcij, ki ponujajo visoko zadovoljstvo.

To so recimo PVC vhodna vrata, po katerih radi posegajo tisti, ki želijo vhod v svoj dom do potankosti prilagoditi svojim željam in potrebam. 

Kaj so in njihove glavne prednosti?

PVC vhodna vrata so na voljo v različnih izvedbah, možno jih je enostavno oblikovati ali dopolniti z drugimi materiali. PVC vrata se v današnjih dneh namreč vse bolj pogosto uporabljajo, saj gre za vrata vrhunske kakovosti, ki nam bodo zagotovo dobro služila. Njihova cena pa ne predstavlja previsokega stroškovnega zalogaja.

Prav tako jih lahko opremimo s protivlomnim sistemom in drugimi dodatki. Tako brez težav najdemo kakovostna vhodna vrata, ki jih bomo rade volje uporabljali skozi dolga leta.

Za piko na i imajo vrata odlične funkcionalne lastnosti, preprečujejo prepih in vdor vode iz zunanjosti, odlično se obnesejo tudi pri toplotni in zvočni izolaciji. Vse to so lastnosti, ki so pri sodobnih stanovanjih najbolj pomembne.

PVC-vrata-dom-hisa-stanovanje

Primerjava z lesenimi vrati

Ko lastniki oziroma uporabniki določenega objekta izbirajo ustrezna vrata, se pogosto ne morejo odločiti med lesenimi in PVC vrati. Ko jim strokovnjaki za pohištvo predstavijo vse razlike med vrstama vrat, se večina med njimi odloči za PVC vrata. 

PVC vrata se po izgledu prav nič ne razlikujejo od lesenih. Nove tehnologije barvanja in dekoriranja omogočajo, da so vrata iz PVC prav tako prijetnega in domačega videza kot pa lesena vrata.

Zlasti pa je za uporabnika pomembno to, da so PVC vrata kljub izjemnim prednostim precej ugodnejša v primerjavi z lesenimi.

Morda je njihova glavna prednost ravno ta, da mogočajo zelo dobro izolativnost, ne glede na to, ali gre za zvočno ali toplotno. 

PVC okna in njihova uporaba

Vsak posameznik se mora dobro počutiti v prostorih, v katerih dnevno preživi dlje časa. Seveda pa je najbolj pomembno, da se dobro počutimo v našem domu in za to tudi poskrbimo. Poskrbeti moramo tudi za to, da pri urejanju poskrbimo, da izberemo takšne elemente, ki so vrhunske kakovosti.

PVC okna nam tako predstavljajo pravo izbiro, saj gre za okna, ki ne poskrbijo samo za dolgo življenjsko dobo, ampak tudi za to, da se naši mesečni stroški zmanjšajo. Gre za okna, ki so odličen toplotni izolator, kar pomeni zmanjšanje stroškov ogrevanja. PVC okna so torej izbira, ki nas zagotovo ne bo razočarala, ampak ravno nasprotno, okna nas bodo navdušila in nam dobro služila.

PVC okna so prava izbira za prenovo vašega doma

PVC okna so prav tako toplotno in zvočno odlična. To predstavlja veliko prednost, zlasti v ekstremnih podnebjih in hrupnejših prostorih.

Pomembna lastnost za PVC okna je tudi ta, da tudi ob velikih nihanjih temperatur ne povzročajo nikakršne kondenzacije. Ne nazadnje pa so takšna okna tudi zelo lahka, kar posledično močno olajšuje transport pa tudi vzdrževanje.

Takšna okna so kot nalašč za sodobna stanovanja, saj odlično tesnijo, imajo odlično toplotno in zvočno izolacijo, obenem pa omogočajo pasivno zračenje in ponujajo zelo prijetno izkušnjo pri uporabi. Plastična okna je možno prav tako prilagoditi v različnih lastnostih, predvsem lahko izbiramo poljubne velikosti in oblike, ne da bi morali za izdelavo po meri plačati ogromne zneske denarja.

Prav tako je možno plastična okna poljubno obarvati in okrasiti, najdemo tudi različne izvedbe v imitacijah drugih materialov. Spet nam torej PVC prinaša celo vrsto prednosti, ki jih krona še zelo ugodna cena. V sodobnih stanovanjih se takšna okna odlično obnesejo.

Na trgu so okna PVC dobavljiva v najrazličnejših oblikah ter barvah. Vizualno se od lesenih oken zaradi novejših tehnologij barvanja in dekoriranja ne razlikujejo. 

Ali se boste odločili za PVC ali lesena okna, je odločitev popolnoma vaša - v vsakem primeru pa boste enostavno poskrbeli za popolnoma nov izgled vašega doma!