Tetra plenice in druga nujna oprema za nego dojenčka

Ob veselem pričakovanju novega družinskega člana se gotovo tudi skrbno pripravimo na njegov prihod. To pomeni, da se bomo pravočasno oskrbeli z opremo, ki jo potrebujemo, predvsem s tistimi predmeti, ki jih bomo redno uporabljali in so nujni za nego otroka. V to skupino gotovo spadajo tetra plenice, ki so vsestransko uporabne in jih vsaka mamica lahko zelo dobro izkoristi.

Dojenčki potrebujejo kar nekaj opreme, so tudi precej zahtevni in nam bodo dali hitro vedeti, če je kaj narobe. To so lahko kakšne malenkosti, recimo prav neudobne plenice, od tega lahko dobijo tudi plenične izpuščaje in druge težave s kožo. Potrebovali bomo ustrezno opremo, da za otroka kar najbolje poskrbimo, in to v vsakem trenutku dneva. Posebej dobro moramo biti pripravljeni na hranjenje in previjanje, pa tudi sicer potrebuje novorojenček veliko pozornosti, če mu želimo zagotoviti mirno odraščanje. Seveda bosta tudi starša hvaležna za nekaj miru, če bo malček mirno spal ali zadovoljno brundal v zibki.

Tako posegamo po mnogih vsestranskih pripomočkih, kot so tetra plenice, pa tudi po kakšnih posebej prilagojenih sredstvih, ki preprečujejo specifične težave. Dobili bomo dobro ponudbo, ki nam pomaga v praktično vsakem primeru. Nega otroka je namreč za starša vedno prioriteta, pri tem pa želimo imeti na voljo najboljšo možno opremo.

Za nego dojenčka potrebujemo kar nekaj opreme, tetra plenice se izkažejo za zelo vsestranske

Kdaj se uporabljajo tetra plenice?

Za tetra plenice je značilno to, da so zelo vsestranske, ravno zato so tudi tako priljubljene. Vsak dojenček potrebuje nekaj takšne opreme in vsak starš lahko vsestranske bombažne plenice dobro izkoristi pri negi otroka.

Verjetno najprej pomislimo na previjanje, tam pogosto uporabljamo plenice za enkratno uporabo, kar je lahko povsem spodobna rešitev. A še vedno nam pridejo tetra plenice zelo prav, saj ponujajo prijetno in čisto podlago za previjanje v vsakem okolju. Lahko jih enostavno podložimo pod otroka, poleg tega nas nič ne skrbi, če se umažejo ali zmočijo. Uporabimo jih lahko za hitro brisanje in čiščenje, če je to potrebno, seveda pa lahko tudi za samo previjanje otroka. 

Tu je pomembno, da so tetra plenice zelo udobne in prijazne do občutljive otroške kože. Izdelane so po navadi iz čistega naravnega bombaža, tako da s tem ne bo težav. Vseeno lahko prihaja do stalnega drgnjenja, še posebej problematična pa je izpostavljenost izločkom, ki povzročijo plenične izpuščaje. Otroško kožo je treba posebej zaščititi, za tak primer se priporoča Sudocrem ali drugo sredstvo za zaščito kože. Na voljo imamo dobre rešitve, ki se jih splača uporabiti. Sudocrem zaščiti kožo in omili drgnjenje, prav tako preprečuje zastajanje vlage na površini in zavira nastanek izpuščajev. 

Tetra plenice pri hranjenju

Druga pomembna naloga pri negi otroka je seveda hranjenje. Tudi tu imamo pomembno delo, pri katerem uporabljamo raznovrstno opremo, in spet se tetra plenice izkažejo za zelo učinkovite. Uporabljamo jih lahko pri dojenju, z njimi lahko podložimo otroka ali pa si mamica pomaga pri iskanju udobnega položaja. Še bolj pomembno je to, da imamo vedno pri roki praktično pleničko, s katero kaj obrišemo ali pa že predhodno zaščitimo občutljive površine. 

Tetra plenice so najbolj uporabne pri hranjenju in previjanju

Tudi v primeru, da za hranjenje uporabljamo Aptamil ali kakšne druge nadomestke, moramo skrbeti za red in čistočo. Pravzaprav je takšno hranjenje lahko še nekoliko bolj kaotično, saj je otrok nepredvidljiv pri rokovanju s svojo stekleničko. Novorojenčki ne bodo še tako razposajeni, a že kmalu se lahko izkaže, da so tetra plenice naravnost nepogrešljive ob vsakem obroku. Poleg tega se Aptamil in druge mešanice za hranjenje dojenčkov pripravljajo prav s tem namenom, da blagodejno delujejo na prebavo otroka in spodbudijo delovanje njegovih prebavil – dojenček bo želel po obroku podreti kupček, pri tem pa je zelo pametno že imeti pripravljeno kakšno bombažno pleničko. Tako bomo dobro poskrbeli za otroka, ne da bi morali čistiti svoja oblačila ali pohištvo. Vsestranske tetra plenice pridejo še kako prav v takšni situaciji.

Tetra plenice za mamico

Tudi mamica pri negi otroka potrebuje nekaj pomoči in nekaj ustreznih izdelkov. Tetra plenice se izkažejo za zelo vsestranske in s pridom jih bomo uporabili pri negi otroka, pa tudi mamica si lahko pomaga z njimi. Prav tako pa bo vesela druge ponudbe, tu je recimo Lanolin za blaženje občutljivih bradavic po dojenju. Dojenje je lahko precej naporno in neprijetno delo, in to z različnih vidikov. Pri tem imamo pri roki kakšno pleničko ali brisačko za brisanje, pametno se je na hitro očistiti in posušiti. Pokažejo pa se lahko tudi težave, ki vodijo v razdražene bradavice in neprijetne občutke pri dojenju. Pomaga nam Lanolin, pa tudi splošna skrb in pozornost pri dojenju.

Posegamo po učinkovitih pripomočkih, ki so lahko zelo vsestranski, lahko pa nam pomagajo le pri posameznih nalogah pri skrbi za otroka. Pomembno je seveda predvsem to, da za malčka lahko odlično poskrbimo. Pri tem nam lahko pomagajo tetra plenice, lahko pa se poslužimo še drugih izdelkov. Tako ali tako moramo imeti doma v pripravljenosti kar nekaj opreme, da lahko za dojenčka res dobro poskrbimo.