Športne Aktivnosti V Katerih Slovenci Najbolj Uživamo

Pravi adrenalinski odvisniki bodo svoj prosti čas najraje preživeli v Posočju, ki se razvija kot center adrenalinskih aktivnosti ne le pri nas, temveč v širšem delu Evrope. Na to nakazuje že pestra ponudba turističnih krajev ob soči, ki v poletnem času zaživijo z bogato zbirko raznih aktivnosti in dejavnosti.

Vsak športni navdušenec običajno nestrpno pričakuje poletje, saj se takrat lahko prepusti aktivnostim, ki jih med zimo težko izvaja. Tu predvsem mislimo na aktivnosti zunaj v naravi, ki so v naši zeleni Sloveniji zelo priljubljene. Nobenega dvoma ni, da so športne aktivnosti na prostem pravi balzam za dušo in telo.

In katere so med najbolj priljubljenimi?

1) Rafting

Rafting na Soči je nedvomno aktivnost, po kateri je največ povpraševanja med skupinskimi športi. V ponudbi jo ima praktično vsak ponudnik, ki se ukvarja z organizacijo takšnih aktivnosti.

Privlačna izhodišča za rafting na Soči najdemo na različnih mestih ob zgornjem toku reke, predvsem pa seveda v večjih turističnih krajih, torej v Bovcu, Kobaridu in Tolminu. Rafting na Soči je zelo priljubljena storitev tudi za tiste, ki se prvič podajajo na kakšno bolj adrenalinsko dejavnost, tako pa je tudi dobra ideja za darilo.

Prav tako je rafting idealen za družine in skupine, zato se za to dejavnost odločajo tudi mnoga podjetja, šole in druge skupine, ki želijo utrditi medsebojne odnose skozi sprostitev in zabavo.

rafting-je-priljubljena-sportna-aktivnost

2) Skok s padalom

Med priljubljene adrenalinske storitve v Posočju se uvršča tudi skok s padalom. Pogosto gre za tandemski skok s padalom, ki je namenjen tistim, ki si takšna doživetja privoščijo le občasno.

Gre za zelo adrenalinsko aktivnost, ki zagotavlja nepozabno izkušnjo. Tandemski skok s padalom bo navdušil tudi tiste, ki so že vajeni vseh mogočih dejavnosti na tleh ali na vodi.

Prav tako pa je izvrstno presenečenje tudi za tiste, ki bi radi prvič doživeli kaj takšnega – tandemski skok s padalom je vsekakor dobra iniciacija v svet adrenalinskih aktivnosti!

skok-s-padalom

3) Gorsko kolesarjenje

Dejavnost gorskega kolesarjenja vključuje vožnjo po gorskem kolesarjenju po skalnatih stezah in ob stenah, posejanih s skalnimi kamni.

Za spopadanje z gorskimi potmi so potrebne fizična moč, vzdržljivost in močno gorsko kolo. Gorska kolesa ali ATB (terenska kolesa) imajo robusten okvir in vilice. Njihovi okvirji so pogosto izdelani iz aluminija, zato so lahki in trdi, zaradi česar so učinkoviti pri vožnji.

Ravnotežje, moč in vzdržljivost so vse fizične lastnosti, ki so potrebne za gorsko kolesarjenje. Kolesarji potrebujejo tudi znanje rokovanja s kolesom in zmožnost osnovnih popravil koles.

Napredni gorski kolesarji pogosto poskušajo tehnične spuste, pa tudi nekatere bolj intenzivne sloge gorskega kolesarjenja, kot sta spuščanje navzdol in prosta vožnja.

gorsko-kolesarstvo

4) Fitnes na prostem

Fitnes na prostem je vadba, ki se izvaja zunaj stavbe za izboljšanje telesne pripravljenosti. Glavna razlika je le v prostoru - običajna vadba v fitnesu se izvaja v zaprtem prostoru, lepo vreme pa lahko izkoristimo za vadbo na prostem.

Dejavnost se lahko izvaja v parku, na travniku, v gozdu ali na drugi zunanji lokaciji.

Priljubljenost fitnesa na prostem je v drugi polovici dvajsetega stoletja hitro rasla, v enaindvajsetem stoletju pa je rasla kot komercialni potrošniški trg.

5) Plavanje

Plavanje je najboljši šport. Lahko bi bil tudi najslabši šport. Mnenja glede plavanje se razlikujejo tako kot mnenje glede pripadnosti političnim strankam in veri.

Plavanje je skorajda sinonim za poletje in ostaja številka ena na seznamu najbolj priljubljenih poletnih športov. Med plavanjem razmigamo celotno telo in se ob tem tudi neizmerno zabavamo.

Za plavanje ne potrebujemo veliko opreme - dejansko potrebujemo le kopalke!

A če se radi med plavanjem tudi nekoliko pozabavate in popestrite svojo športno dejavnost, so obvezna oprema plavutke ter potapljaška očala, da boste hitri in si medtem lahko ogledali tudi utrinke iz podvodnega sveta.

6) Vožnja s skirojem in rolanje

Skiro je v zadnjih letih postal eno izmed najbolj priljubljenih prevoznih sredstev, tako za otroke kot za odrasle. Hkrati pa je postal skiro tudi eden izmed najbolj priljubljenih pripomočkov za preživljanje prostega časa skupaj z družino.
Ker je uporaba skiroja postala precej razširjena so se razvile tudi različne vrste skirojev. Tako lahko dan danes posegamo po skirojih za trike, ki so posebej prilagojeni za izvajanje različnih skokov in drugih akrobacij. Navadno so izdelani iz nekoliko tršega a lažjega materiala, imajo nižje krmilo ter manjša kolesca. So zelo okretni in odlično vodljivi.
Poleg skirojev, pa so še vedno popularni tudi rolerji. Rolanje z vso družino je odličen način sproščanja in rekreacije obenem. V toplem vremenu se pogosto znajde na spisku priljubljenih družinskh aktivnosti.
rolanje

Prepričani smo, da boste tudi vi našli svojo aktivnost v kateri boste brezmejno uživali in se predajali vsem poletnim radostim!