Se splača imeti dodatno zdravstveno zavarovanje?

Zdravstveno zavarovanje je naravnost kritično, če želimo koristiti storitve zdravstvenega sistema. Kar redno se srečujemo s takšnimi situacijami, tudi če se nam ne pripeti kakšna nesreča in nas ne doleti kakšna bolezen – zavarovanje namreč krije tudi preglede in preventivo ter marsikaj drugega. Moramo pa za dobro oskrbo poskrbeti tako, da se dobro zavarujemo, v poštev pride tudi dodatno zdravstveno zavarovanje.

Izbire dodatnega zavarovanja ne moremo vedno upravičiti. Zavarovani smo namreč že z osnovnim zavarovanjem, ki je pri nas obvezno, poleg tega imamo na voljo tudi dopolnilno zavarovanje, ki ga lahko prostovoljno izberemo. Tako smo že dobro zavarovani in načeloma lahko pričakujemo kritje za nujna zdravljenja in reševanje. Čisto možno je, da drugega niti ne bomo potrebovali, še posebej to velja za mlade in zdrave ljudi, ki se z zdravniki srečujejo le ob pregledih in ob kakšnih poškodbah. A vseeno se dodatno zdravstveno zavarovanje priporoča tudi takšnim ljudem, saj dobimo pri tem zavarovanju bistveno več. 

Dodatno zdravstveno zavarovanje se izkaže s celovitim kritjem in dodatnimi ugodnostmi

Splača se izkoristiti ugodnosti, ki jih ponujajo zavarovalnice s ponudbo dodatnih zavarovanj. V vsakem primeru moramo biti zavarovani z obveznim zavarovanjem, vozniki morajo imeti tudi zavarovanje avtomobilske odgovornosti. Na istem mestu lahko sklenemo dopolnilno zavarovanje, vsaka ugledna zavarovalnica pa ima tudi dodatna zavarovanja. Tu lahko pobrskamo po ponudbi posameznih zavarovalnic in najdemo najboljše pakete.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Triglav

Gotovo je pametno dodatno zdravstveno zavarovanje iskati pri uglednih zavarovalnicah, ki imajo posebej dobro ponudbo. Ni namreč vse odvisno le od tega, kakšen paket dobimo in kakšno kritje je dejansko vključeno, zelo pomembno je tudi to, da lahko pri zavarovalnici dobimo prilagodljive storitve in dobro asistenco. Kritje nam nič ne pomaga, če svojih pravic ne moremo uveljavljati. Ravno zato je pametno izbrati dodatno zavarovanje Triglav, ki nam nudi odlično asistenco in nadstandard pri koriščenju zdravstvenih storitev.

Triglav ima v ponudbi širok nabor različnih zavarovanj, ki jih lahko dobro izkoristimo tudi, če se ne soočamo s kakšnimi specifičnimi težavami. Vedno lahko pričakujemo, da bomo dobro pripravljeni na vsako situacijo. Imamo namreč možnost hitrega dostopa do specialistov, 24 ur na dan se lahko posvetujemo z zdravnikom družinske medicine, zavarovalnica pa na različne načine olajša še druge dokaj pogoste postopke pri iskanju prave rešitve za morebitne zdravstvene probleme.

Zelo dobrodošlo je še to, da lahko dodatno zdravstveno zavarovanje pri tej zavarovalnici zelo enostavno sklenemo. Imajo prilagodljive pakete in omogočajo sklenitev kar na daljavo preko spleta ali telefona. Dodaten plus je ponudba Triglav zavarovanj pri bankah, ki lahko nudijo ta zavarovanja skupaj s svojimi bančnimi storitvami, sploh za tiste, ki morajo sami plačevati prispevke za socialno varnost. Tako je pogosto prav dodatno zavarovanje Triglav najbolj praktična rešitev, dobimo tudi zelo ugodne ponudbe, kar je vedno dobrodošlo.

Dodatno zdravstveno zavarovanje Vzajemna

Prav tako priljubljena je zavarovalnica Vzajemna, pri kateri bomo našli prilagodljive pakete in odlično asistenco. To je zavarovalnica, na katero se lahko zanesemo. Priskoči nam na pomoč pri morebitnih težavah in pomaga pri uveljavljanju pravic, ki nam pripadajo z dobrim zavarovanjem. Seveda je treba dodatno zdravstveno zavarovanje pravočasno skleniti in imeti ustrezno kritje, a s tem bo tudi zavarovalnica dobro poskrbela za odlično izkušnjo v primeru koriščenja teh storitev.

Vzajemna ima zelo poenostavljene postopke na tem področju, dobimo tudi odlične pakete, ki vključujejo tudi Vzajemna dopolnilno zavarovanje. To zavarovanje se priporoča vsem, saj krije morebitne stroške, ki pogosto nastajajo že pri koriščenju storitev iz osnovnega zavarovanja. Da bi se izognili stroškom pri zdravljenju in okrevanju, torej izberemo Vzajemna dodatno zavarovanje. Da bi imeli široko kritje in našli pravo rešitev v prav vsaki situaciji, pa izberemo dodatno zdravstveno zavarovanje pri tej zavarovalnici. Na istem mestu dobimo širok nabor različnih zavarovanj in lahko se odločimo kar za paket, ki nam prinaša odlično kritje, prijetno izkušnjo v sodelovanju z zavarovalnico ter kar se da nizke stroške.

Dodatno zdravstveno zavarovanje bo še kako dobrodošlo v primeru prometne nesreče

Dodatno zdravstveno zavarovanje in druga zavarovanja

Obe omenjeni zavarovalnici imata tudi ponudbo drugih zavarovanj. Predvsem Triglav prepriča z zanimivimi paketi avtomobilskih zavarovanj. Tako bo varna vožnja dopolnjena še z dobrim zavarovanjem in tudi na cesti bomo lahko povsem brezskrbni. Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je seveda obvezno za vse voznike oziroma lastnike avtomobilov, tako da se temu ne moremo izogniti, a v ponudbi so še razna druga zavarovanja za voznike. Dobimo lahko AO+, kasko, kasko plus in druga zavarovanja, s katerimi bo varna vožnja po cestah res brezskrbna in prijetna.

Pri zavarovalnicah nadalje najdemo bogato ponudbo raznih drugih zavarovanj. Gotovo gre izpostaviti življenjsko zavarovanje, prav tako se pogosto odločamo za posebno nezgodno zavarovanje. Vse to so dobre opcije, ki jih lahko spretno izkoristimo, če se znamo odločiti za prave pakete. Stroški niso pretirano visoki, so pa seveda povsem zanemarljivi, ko se znajdemo v težavah in storitve, ki jih krijejo, nujno potrebujemo. Takrat se hitro poplača ves denar, ki smo ga namenili za dodatno zdravstveno zavarovanje in za druga zavarovanja. A na to moramo seveda pomisliti že vnaprej, da ne bomo v ključni situaciji prepozni.