Popravilo kardanov in kmetijske mehanizacije

Na kmetiji si ne moremo privoščiti velikih težav z mehanizacijo. Ta nam namreč pomaga pri delu, prevzame veliko dela pri najzahtevnejših opravilih. Zato mora biti vedno dobro pripravljena, da ne bomo imeli težav z izvedbo pomembnih kmetijskih opravil. A ravno zato, ker mehanizacijo redno uporabljamo za zahtevno delo, prihaja tudi do velikih obremenitev, poškodb in okvar. Kaj lahko se zgodi, da bo potreben servis, predvsem se pogosto zanimamo za popravilo kardanov in drugih nujnih komponent. Ravno te namreč skrbijo za dobro delovanje mehanizacije in so pri delu podvržene največjim obremenitvam.

Kardani skrbijo za poganjanje mehanizacije, ki jo priključimo na traktor. Poznamo seveda različne mehanizme za prenos moči s traktorja na priključke, veliko dela opravi tudi hidravlični sistem, a za rotacijsko gibanje je najbolj primeren mehanski prenos s pomočjo kardana. Poskrbeti moramo, da je ta oprema vedno pripravljena na delo, saj brez nje ne moremo uporabljati pomembnih traktorskih priključkov in seveda ne bomo mogli opravljati dela na kmetiji.

Za kardane je treba dobro skrbeti. Uporabljamo kakovostno in zanesljivo opremo, ki lahko prenaša velike obremenitve. V primeru težav pa imamo na zalogi kakšno rezervo, za poškodovane kose pa opravimo popravilo kardanov. Tako hitro rešimo težave, ki bi sicer pomenile zamude in zaplete, če seveda imamo serviserja, ki to omogoča.

Popravilo kardanov omogoča brezskrbno in učinkovito delo na kmetiji

Serviser za popravilo kardanov

Servis kmetijske mehanizacije je naravnost kritičen, če želimo svojo opremo vzdrževati v optimalni pripravljenosti za delo. A servis ni le nujno zlo, ponuja nam odlične rešitve v primeru, da imamo z mehanizacijo kakšne težave, ponujajo tudi storitve za popravilo kardanov

To so zelo dobrodošle storitve, ki jih bomo koristili v primeru, da se pripeti kakšna okvara oziroma poškodba. Pri kardanih gre po navadi za poškodbe, kar niti ni presenetljivo glede na to, kakšne obremenitve pri uporabi stalno prenaša ta kos. Hitro se torej zgodi, da pride zaradi preobremenitve do kakšne deformacije ali da se kak element enostavno zlomi. Lahko gre tudi za manjše težave, lahko se poškoduje kardanski zglob in kardana ne moremo zanesljivo priključiti na traktor ali mehanizacijo. 

V vseh teh primerih bo potrebno popravilo. Računamo lahko na to, da bomo pri serviserjih dobili dobro ponudbo. Ukvarjajo se z raznovrstno kmetijsko mehanizacijo in tudi za kardane dobro poskrbijo, pravzaprav ravno pri teh kosih pričakujemo hitre storitve, da ne bo velikih zamud pri delu. Še posebej dobro bodo svoje delo opravili, če je potrebna le zamenjava kakšnih poškodovanih delov.

Popravilo kardanov z zamenjavo poškodovanih delov

Kardan je dokaj kompleksno sestavljen, da lahko učinkovito prenaša moč in gibanje s traktorja na priključke. V največji meri za to skrbi kardanski zglob, ki je oblikovan tako, da posreduje krožno gibanje s traktorja preko kardanske gredi do priključka. Omogočati mora zanesljivo gibanje v različnih smereh – ne moremo imeti enostavne ravne gredi, saj traktor in priključki niso na isti višini in bi se tak kardan takoj zlomil. Biti mora fleksibilen, to pa zahteva bistveno bolj kompleksne rešitve pri zasnovi kardanov, posledično večje težave, če gre kaj narobe.

Popravilo kardanov skrbi za dobro delovanje mehanizacije

Če se kaj zalomi, je možno popravilo običajno opraviti z zamenjavo poškodovanih delov. Pogosto je to križ kardana, ki je še en kritični element v zglobu. Prav križ kardana namreč drži celoten zglob skupaj in omogoča prenos moči preko kardana. Gre za zelo močan in zanesljiv element, ki omogoča fleksibilno premikanje kardana, ne da bi s tem izgubili zmogljivost ali zanesljivost. Tako se nanj vedno močno zanašamo, popravilo kardanov pa je nujno, če se pojavijo težave s križem.

Na srečo lahko tudi v tem primeru pričakujemo, da bodo serviserji lahko ponudili prave rešitve. Najdemo dobro ponudbo servisnih storitev, tako ali tako se popravilo kardanov v vsakem primeru prilagaja potrebam vsake stranke posebej. Treba bo ugotoviti, kaj je sploh narobe, in nato pripraviti pravi pristop za reševanje problemov.

Popravilo kardanov in prodaja rezervnih delov

Pri serviserjih ne dobimo le servisnih storitev, temveč so na voljo tudi rezervni deli. To je zelo koristno za tiste, ki želijo imeti tudi doma nekaj rezerve v primeru, da bo potrebno hitro popravilo kardanov. Vsega sicer ne moremo enostavno opraviti kar sami doma, lahko pa si vseeno pomagamo, če imamo v rezervi nekaj opreme. Če se zlomi križ kardana, bomo obiskali serviserja, včasih pa lahko popravilo opravimo kar doma.

Ne izbiramo pa vedno le posameznih kosov, s katerimi je možno odpraviti težave v primeru, da pride do kakšnih poškodb. Pogosto kupimo preprosto rezervni kardan, tako ali tako moramo imeti doma nekaj kardanov za različne vrste kmetijske mehanizacije. Potrebujemo različne zmogljivosti in dimenzije, včasih tudi različne vrste priključkov. Prav tako pa se opremimo s kakšno rezervo, da lahko poškodovano opremo takoj nadomestimo in ni treba čakati na popravilo kardanov. To je zelo elegantna rešitev, še posebej sredi zahtevnega dela na kmetiji. V ponudbi dobimo dobre možnosti za enostaven nakup, lahko dobimo kar cele kardane, lahko kupimo križ kardana ali pa druge dele, ki nam pomagajo pri vzdrževanju opreme.