Mobilne delovne postaje HP ZBook

Potrebujete zmogljiv prenosni računalnik za zahtevno delo? Potem bo izbira pravega modela kritična odločitev, ki močno odloča na končno izkušnjo pri uporabi. Gotovo se je pametno omejiti na ugledne proizvajalce, ki lahko ponudijo zanesljivo opremo, pa tudi odlično uporabniško podporo na dolgi rok. Še posebej, če ima cenjena znamka tudi posebno serijo zmogljivih prenosnikov, ki so kot nalašč za delo na terenu. Računalniški navdušenci bodo v tem opisu morda že prepoznali serijo HP ZBook, ki je nadvse prepričljiva tudi za najbolj zahtevne uporabnike.

Trg prenosnih računalnikov je zelo razgiban in ponuja nekaj za vsakogar. Veliko ponudbe je že v nižjem cenovnem razredu in med vsestranskimi prenosniki, a pogosto posegamo po zmogljivih napravah iz višjega ranga, kjer moramo biti pri izbiri bolj previdni. V poštev pride le vrhunska oprema, s katero res ne bomo sprejemali kompromisov. HP nam ponuja nadvse prepričljivo selekcijo prenosnikov, ki so prilagojeni zahtevnemu delu v vsakem okolju. Navdušijo z vrhunsko konfiguracijo in robustno konstrukcijo, pa tudi z odlično uporabniško podporo, ki jo nudi HP.

HP ZBook seveda ni edina serija kakovostnih delovnih postaj. Gre pa za izredno priljubljeno izbiro med zahtevnimi uporabniki, ki so s temi računalniki tudi zadovoljni. Tako lahko računamo na to, da bodo ti izdelki prepričali širok krog zahtevnih uporabnikov, ne glede na to, kakšne so sploh specifične potrebe.

Kaj ponuja serija HP ZBook?

V tej seriji najdemo izključno delovne naprave, ki so dobro prilagojene zahtevnim opravilom v vsakem okolju. Za to skrbi zmogljiva strojna oprema, kar seveda pomeni, da prenosniki HP ZBook še zdaleč niso uporabni le za delo – že res, da so prilagojeni delovnim zahtevam, a z zmogljivo konfiguracijo bliskovito poganjajo tudi druge procese, skrbijo za odlično uporabniško izkušnjo pri vsakdanjih opravilih in nasploh brezhibno opravijo vsako delo, ki jim ga naložimo.

HP ima dolgo zgodovino s proizvodnjo zmogljivih delovnih postaj, HP ZBook ponuja moderne izvedbe takšnih prenosnikov

Glavna prednost te serije je torej v vrhunski strojni opremi. Ti računalniki so opremljeni s procesorji Intel Core i7 novejših generacij, nekateri modeli imajo celo procesorje i9, kar jim nudi še dodatno zmogljivost in zanesljivost pri delovanju. Za serijo HP ZBook je značilno tudi to, da ima ločeno grafično kartico, po navadi gre za posebne grafične kartice za mobilne delovne postaje. Zlati standard so tu grafične kartice Nvidia Quadro, v novejših prenosnikih pa najdemo tudi grafične kartice iz serije Nvidia RTX A. To nam nudi zelo vsestranske zmogljivosti računalnika, v kombinaciji z vsaj 16 ali kar 32 GB hitrega DDR4 pomnilnika in bliskovitim SSD pogonom pa smo dobro pripravljeni na vse mogoče delovne naloge in druge opravke, ki zahtevajo visoko zmogljivost naprave.

Še vedno gre seveda za prenosnik, ki mora biti dovolj mobilen in vsestransko uporaben. Velika kapaciteta baterije poskrbi za zadostno avtonomijo delovanja na terenu, poleg tega moramo imeti vse opcije za neovirano razširljivost. Z vsemi temi aduti se HP ZBook v praksi odlično obnese in skoraj nima konkurence.

HP ZBook in Apple prenosniki

Za poslovno rabo se pogosto uporabljajo Apple prenosniki ali kar Apple iPad. To je seveda lahko povsem spodobna izbira, a ne predstavlja konkurence seriji HP ZBook. Medtem ko so Apple prenosniki izvrstni poslovni prenosniki, ki se bodo dobro izkazali pri kakšnih poslovnih sestankih in pri raznih delovnih nalogah, ne morejo konkurirati zmogljivim delovnim postajam, ko pride do izvajanja kakšnih zelo zahtevnih procesov. 

Apple ima lične naprave, ki pa po zmogljivosti ne konkurirajo seriji HP ZBook

Sodobne Apple naprave so sicer precej prepričljive. Apple iPad tu izpade, prednost ima le v tem, da je zelo mobilen in praktičen na poti, če ne potrebujemo posebnih funkcionalnosti in zmogljivosti. Sodobni prenosniki tega proizvajalca pa imajo izvrstne procesorje in ponujajo odlično uporabniško izkušnjo, poleg tega servis Apple naprav zagotavlja tudi dobro podporo za poslovne uporabnike. Čisto možno je, da bomo pri teh prenosnikih dobili pravi odgovor, če ne potrebujemo prave delovne postaje. V vsakem primeru pa so to zanesljivi prenosniki, s katerimi bomo dolgoročno zadovoljni, servis Apple zagotavlja dolgo življenjsko dobo in tudi zmogljivosti bomo lahko dobro izkoristili.

HP ZBook in cenejši prenosniki

Serija HP ZBook nastopa v višjem cenovnem razredu, gotovo bo treba pripraviti več kot tisočaka za nakup takšne naprave. Kaj pa nam ponuja nižji cenovni razred prenosnih računalnikov? Tu dobimo vsestranske serije, kot je ASUS VivoBook. Tudi to je seveda lahko dobra izbira, seveda za tiste uporabnike, ki potrebujejo vsestranski računalnik za vsakdanja opravila. Odlično se obnese na poti in na terenu, če nimamo visokih pričakovanj glede zmogljivosti. A po pravici povedano, le redki uporabniki zares potrebujejo vrhunsko delovno postajo, večino običajnega dela lahko prav tako uspešno opravimo na cenejšem prenosniku. Žrtvovati bomo morali nekaj odzivnosti in morda bomo morali privoliti v nekoliko slabšo uporabniško izkušnjo, pa tudi podpore proizvajalca ne moremo pričakovati, a tudi ASUS VivoBook se lahko dobro izkaže pri uporabi.

Poleg tega so ti prenosniki bistveno cenejši, pogosto tudi veliko lažji in lepše oblikovani. Imajo nekatere odlike, ki jih pri seriji HP ZBook pač ne najdemo. Če so nam to prioritete pri nakupu, predstavlja tudi nižji cenovni razred dobro izbiro.