Kako opraviti hiter in enostaven servis telefonov?

Brez mobilnega telefona si ne moremo več predstavljati življenja, zato je zelo pomembno, da naprava dobro deluje. V primeru, da se kaj zalomi, pa je treba opraviti servis telefonov. Kaj hitro se lahko zgodi, da pride do takšne situacije, zato moramo biti dobro pripravljeni na ukrepanje. Na srečo lahko najdemo storitve, ki nam pri tem pomagajo. Ponudba serviserjev je zelo dobro prilagojena potrebam različnih uporabnikov, ki imajo težave s svojimi telefoni.

Pričakujemo lahko, da bomo uspešno odpravili praktično vse probleme, do katerih lahko pride s telefonom. Seveda imamo opravka z najrazličnejšimi poškodbami in okvarami, takšni pripetljaji so zmeraj nepredvidljivi, a vseeno nam servis mobilnih telefonov lahko ponudi pravo rešitev v praktično vsakem primeru. Če aparata ni mogoče popraviti, včasih dobimo v zameno kar novega, če gre za kakšne težave, vključene v garancijo. Če gre za starejši telefon, ga pogosto preprosto zavržemo in kupimo novega. Skratka, vedno imamo različne možnosti, ki jih lahko dobro izkoristimo, da imamo pri sebi vedno zanesljiv in delujoč telefon.

Servis telefonov se najpogosteje opravlja v primeru poškodb ohišja

Telefon je stalno na udaru kakšnih mehanskih obremenitev, predvsem se pokažejo posledice v primeru padcev in udarcev. Cenejši telefoni imamo ohišje iz plastike, ki ni pripravljena na takšne sile, hitro lahko poči. Še bolj izpostavljen je lahko zaslon, ki ga ne moremo tako enostavno zaščititi, saj mora biti stalno na voljo, če želimo mobilnik uporabljati. Ravno takšne poškodbe so zato najbolj pogoste.

Servis telefonov ni vedno prava rešitev za takšne poškodbe, saj ni nujno, da bo šlo res za kakšne hude poškodbe. Večinoma gre le za kakšne kozmetične poškodbe, ki se kažejo kot praske, odrgnine in razpoke, a tudi to je seveda neugodno, predvsem na novejših telefonih, ki so zelo elegantno oblikovani. Če telefon še povsem normalno deluje, se po navadi sploh ne odločamo za servis, enostavno uporabljamo napravo še naprej. Če pa nas zanima popravilo, se pozanimamo o možnostih cenejših zamenjav stekla ali ohišja – takšne storitve nudijo mnogi serviserji.

Seveda so lahko že pogoste poškodbe precej neugodne, tudi padci in udarci lahko močno poškodujejo napravo in bo morda celo odpovedala. Precej pogosto se zgodi, da se poškoduje zaslon in zato telefona ne moremo upravljati, v tem primeru je potrebna menjava stekla na telefonu, morda bo odpovedal tudi sam zaslon. Še hujše so posledice, če se poškodbe pokažejo na notranjih komponentah – takšne težave so značilne predvsem za vdor vode ali za izpostavljenost previsokim temperaturam. Vse to so lahko že nekoliko zahtevnejša popravila, za katera bomo gotovo potrebovali dober servis telefonov.

Površinske poškodbe niso velik problem, servis telefonov bo zahtevnejši, če so težave v notranjosti

Včasih je servis telefonov nujen

Gotovo bomo serviserja obiskali, če se nam pripeti kakšna nezgoda, ki resno ogrozi delovanje naprave. Ne moremo namreč računati na to, da bomo lahko telefon enostavno uporabljali še naprej, potrebno bo popravilo.

Med temi popravili se pogosto lotevamo zaslonov, ki so občutljiv del telefona, pa tudi kritična komponenta za delovanje naprave. A ravno zato proizvajalci zaslon telefona dobro zaščitijo, nad njim je zaščitno steklo, ki preprečuje poškodbe zaslona. Razbit zaslon morda sploh ni zaslon, tu nasrkajo zaščitna stekla za telefon, ki so namenjena prav temu. A tudi steklo je treba zamenjati, če ga razbijemo, da bomo zaslon sploh lahko videli in uporabljali. Poleg tega seveda lahko pride tudi do dejanskih poškodb zaslona, v tem primeru se gotovo podamo na servis telefonov. Običajno se popravilo izvede tako, da se preprosto zamenja zaslon.

Voda na ohišju ni problem, a če prodre v notranjost, bomo potrebovali servis telefonov

Pogosto opravilo pri servisu je popravilo škode zaradi vdora vode. Nekateri telefoni so vodoodporni, a to še ne pomeni, da jih lahko po mili volji potapljamo pod vodo. Nekateri telefoni sploh niso vodoodporni ali pa pride do kakšnih poškodb in voda prodre v notranjost. Ta popravila bodo zahtevnejša, odvisno od obsega škode. Gotovo bo pravi naslov servis telefonov, da se to sploh lahko ugotovi in pripravi ustrezen načrt. Možno je, da telefona ne bomo mogli rešiti z enostavnim popravilom.

Lahko servis telefonov opravimo sami?

Včasih iščemo servis mobilnih telefonov za kakšne povsem enostavne posege. Pričakujemo lahko hitre in ugodne storitve, ki nas že takoj zelo razbremenijo in ponudijo izvrsten rezultat. Tako sploh ne bomo razmišljali o domačih popravilih. A lahko se vseeno odločamo med alternativami in pomislimo na to, da bi popravilo opravili kar sami. Nenazadnje se zdijo opravila, kot je menjava stekla na telefonu ali pa zamenjava pokrova baterije, precej enostavna. V resnici se hitro izkaže, da temu ni tako. Pred kakšnimi desetimi leti so bili takšni posegi povsem enostavni, danes pa so telefoni že tovarniško zlepljeni skupaj, da je že ohišje težko odpreti, še težje ga je sestaviti nazaj. Tudi zaščitna stekla za telefon ne omogočajo enostavne zamenjave. Servis telefonov lahko takšna dela opravi hitro in uspešno, a sami doma bomo imeli veliko dela, tudi če imamo ustrezno opremo in prave nadomestne dele. Bolje bo, da izkoristimo ponudbo serviserjev in kar tam dobimo storitve, ki rešijo težave z mobilnim telefonom.