All on 4 Omogoča Enostavno Namestitev Proteze

Zobozdravnike običajno povezujemo s kakšnimi bolečimi posegi, ki jih srečamo že pri osnovnem zdravljenju in rednih pregledih. Kaj šele, če imamo opravka s kakšnimi zahtevnejšimi posegi, ki morda vključujejo celo namestitev zobnih vsadkov. Pričakovali bi, da bo takšna storitev veliko bolj neprijetna kot običajno plombiranje, a v resnici se izkaže, da imamo tu na voljo tudi bolj prijazne pristope, ki niso pretirano invazivni in boleči.

Dosegamo odlične učinke tudi pri pacientih, ki imajo z zobovjem večje težave, kar nam recimo omogoča storitev all on 4, priljubljena izbira za rekonstrukcijo manjkajočega zobovja.

Povsem brez truda seveda ne bo šlo, še vedno je to dokaj zahteven projekt, ki vključuje vrsto različnih posegov, predvsem pa namestitev zobnih implantatov. A pogosto se lahko namestijo zobni vsadki brez operacije, kar poseg močno poenostavi in naredi izkušnjo bolj prijazno za pacienta, medtem ko ne ogrožamo zanesljivosti končnega rezultata. Takšne rešitve so zelo atraktivne za tiste, ki želijo popraviti svoje zobovje oziroma nadomestiti manjkajoče zobe, bomo pa morali v tem primeru dobiti dobrega ponudnika, ki ima v ponudbi storitev all on 4.

zobna-protetika-all-on-4

Najboljšo ponudbo za all on 4 nudi dobra zobozdravniška ordinacija

To je nadstandardna ponudba, ki je ne moremo pričakovati kar v vsaki zobozdravniški ordinaciji. Najdemo pa lahko specializirane izvajalce, ki se najbolj posvečajo prav namestitvi vsadkov in protetičnih rešitev. Pri teh strokovnjakih lahko dobimo najboljšo ponudbo, predvsem pa računamo na to, da bo storitev uspešno izvedena s kar najboljšo izkušnjo za pacienta.

Kako poteka storitev all on 4?

Rekonstrukcija manjkajočega zobovja je v vsakem primeru precej zahteven poseg. Pričakujemo namreč kompletno prenovo zobovja, na koncu pa želimo imeti funkcionalne zobe in čudovit nasmeh. All on 4 to omogoča, a opraviti bo treba morda kar dolgotrajen in kompleksen postopek.

Že takoj imamo opravka z iskanjem ustreznega izvajalca. Posvetujemo se lahko z osebnim zobozdravnikom, ki je tako ali tako seznanjen s težavami, ki jih imamo z zobmi in bo znal predlagati razpoložljive možnosti za rešitev. Morda nas bo napotil naprej, a prav tako lahko sami poiščemo zobozdravnika, kjer je all on 4 na voljo.

Nato se sam postopek zdravljenja začne z diagnostičnim pregledom, ugotovi se, ali takšna rešitev sploh pride v poštev. Ni nujno, da bo vedno priporočljivo zdravljenje z implantati, odvisno seveda od stanja in razpoložljivih rešitev. Morda bo treba na pregled večkrat, sploh pri slikanju in drugih postopkih, ki jih koristimo pri načrtovanju prave rešitve. Če se odločimo za all on 4, se bo treba na poseg pripraviti že vnaprej, a na srečo to pomeni, da bo sama namestitev implantatov opravljena hitro in brez težav, pa tudi protezo dobimo že takoj.

Tako je dejansko poseg opravljen naenkrat, vgradijo se štirje zobni vsadki, ki nudijo mesto za pričvrstitev zobne proteze. Celoten postopek je lahko nekoliko zamuden, običajno pa ne pričakujemo kakšnih težav in pretiranih bolečin.

Za all on 4 so stroški neizogibni

All on 4 je nadstandardna rešitev, pri kateri lahko pričakujemo znatne stroške. Postopek smo le na hitro orisali, a jasno je, da vključuje kar nekaj dela in predvsem pripravo naprednih rešitev, tudi kvalitetnih protetičnih izdelkov, ki so lahko zelo dragi.

Kakšna je torej za all on 4 cena?

Pri nekaterih zobozdravnikih dobimo že vnaprej pripravljeno storitev v kompletu, ki ima tudi fiksno ceno. Ne moremo se sicer vedno zanašati na to, da bomo res lahko izkoristili to ponudbo, saj se rešitve vedno prilagodijo pacientu, dobimo pa vsaj okvirno orientacijo glede cene. Za all on 4 bo treba odšteti kakšnih 5000 evrov, lahko tudi nekoliko manj, lahko pa tudi več pri zahtevnejši izvedbi ali pri visokokakovostnih materialih. Pri dobih zobozdravnikih sicer že v izhodišču pričakujemo, da bomo deležni izvrstne oskrbe in kakovostnih izdelkov, se pa rešitve vseeno prilagodijo posamezni situaciji.

Omeniti gre še to, da all on 4 ni le ena sama storitev, možne so različne izvedbe, pa tudi namestitev proteze na dva ali šest implantatov. Tako je tudi za all on 4 cena drugačna, če koristimo te rešitve.

All on 4 koristi prednosti zobnih vsadkov

Zobni vsadki močno olajšajo izvedbo celotne storitve in pravzaprav sploh omogočajo namestitev zobne proteze. Večina prednosti izvira prav iz značilnosti sodobnih implantatov, zato se splača izbrati kakovostne materiale in dovršene izdelke, ki jih ponujajo pravi strokovnjaki s področja implantologije. 

brez-operacije-all-on-4

All on 4 se lahko namesti tudi brez operacije

Največjo prednost za all on 4 predstavljajo zobni vsadki brez operacije, saj so v tem primeru postopki zelo poenostavljeni. Ne bo treba opravljati zahtevnega rezanja, prav tako se izognemo drugim postopkom, ki spremljajo operacijo. Vse opravimo kar v zobozdravniški ordinaciji ob enem obisku in že dobimo protezo, ki bo pripravljena na uporabo. Predvsem pa se prednosti implantatov pokažejo na dolgi rok, kar je pravzaprav njihov glavni namen – nudijo zanesljivo mesto za namestitev proteze, optimalno prenašajo obremenitve in skrbijo za to, da lahko protezo povsem brezskrbno uporabljamo več deset let.

Takšen rezultat je tisti, ki upravičuje ceno za all on 4 in odtehta tudi celoten postopek, ki ga moramo opraviti. S končnim učinkom bomo zelo zadovoljni, pričakujemo lahko višjo kvaliteto življenja in seveda lepši nasmeh!