Akumulatorska kosilnica bo gotovo navdušila

Potrebujete kosilnico, s katero boste gotovo zadovoljni? Zelo verjetno bo pravi odgovor ponudila akumulatorska kosilnica, ki je dobrodošla novost med vrtnimi kosilnicami.

Električni pogon seveda ni velika inovacija, a v zadnjih letih se pospešeno razvijajo električni modeli, ki nam ponujajo pri košnji vedno boljšo izkušnjo. Tako prihajajo na trg vedno bolj dovršeni modeli, ki navdušujejo tudi zahtevnejše uporabnike.

Vsekakor se splača premisliti o tem, ali bo morda prav električna kosilnica najbolje zadostila zahtevam, ki jih imamo pri košnji domače zelenice.

Ne le pri košnji domače zelenice, tudi pri mnogih drugih nalogah pridejo takšne kosilnice še posebej do izraza. Nenazadnje imajo še višja pričakovanja profesionalni vrtnarji, ki se ukvarjajo z urejanjem večjih in zahtevnejših površin.

Zanje bo gotovo zanimiva ponudba sodobnih kosilnic, pravzaprav bodo izkoristili inovacije tudi pri drugih izdelkih za delo na posestvu. Tako jim bo recimo koristila motorna žaga Stihl MS 261, ki se odlično ujame z dobro kosilnico pri vzdrževanju večjega posestva.

Veliko dela je namreč tudi z opravki, ki jih motorne kosilnice ne morejo opraviti, predvsem seveda z obrezovanjem drevja in čiščenjem grmičevja. Dobra motorna žaga je v takšni situaciji naravnost kritična.

Vseeno pa bomo pri vzdrževanju zelenice verjetno uporabljali predvsem kosilnico, zato se splača tej napravi nameniti nekaj več pozornosti. Sploh če omenjamo sodobne akumulatorske kosilnice, ki lahko ponudijo marsikaj zanimivega.

S katerimi prednostmi prepriča akumulatorska kosilnica?

Vsaka električna kosilnica ima nekatere prednosti, ki izhajajo že iz lastnosti električnega pogona. Velika prednost je recimo že to, da se ni treba ukvarjati z gorivi in mazivi.

Naprava je veliko bolj čista, manj dela bo z vzdrževanjem, pa tudi z zalogo goriva se ne bo treba obremenjevati. Ker nima kompleksnega sistema in velikega rezervoarja z gorivom, je akumulatorska kosilnica lažja in okretnejša, enostavnejša za vzdrževanje in ima daljšo življenjsko dobo.

Uporabniki bodo verjetno najbolj cenili odlično izkušnjo, ki jo pri košnji ponujajo takšne kosilnice. Ker so lahke in praktične, jih enostavno upravljamo po površini in opravimo več dela z manj truda. Poleg tega je električni motor pri delovanju zelo tih, kosilnice pa udobne.

Ne povzročajo hrupa in ne sproščajo izpušnih plinov, zato bo delo z njimi veliko bolj prijetno. To so ključne prednosti za domače uporabnike.

Tudi za večje zelene površine je lahko akumulatorska kosilnica zelo uporabna

Tudi za večje zelene površine je lahko akumulatorska kosilnica zelo uporabna

Poleg tega ne pozabimo, da je akumulatorska kosilnica napredna sodobna naprava, ki poleg električnega pogona prinaša še druge inovacije. Če kupujemo izdelke uglednih znamk, lahko pričakujemo brezhibno delovanje in posebne funkcije, ki nam omogočajo zelo zanesljivo delo v vseh razmerah. Predvsem zahtevnejši uporabniki bodo tu prepoznali prave rešitve za svoje potrebe.

Akumulatorska kosilnica z naprednimi funkcijami

Domači uporabniki se poslužujejo nahrbtnih kosilnic, priljubljene pa so tudi samohodne kosilnice, ki so kot nalašč za domače zelenice. Za večje površine pa poskrbijo napredne motorne kosilnice, ki so bolje prilagojene posebnim zahtevam profesionalnih uporabnikov.

Tudi v tem segmentu lahko najdemo zelo prepričljive električne kosilnice. Pravzaprav ravno te izstopajo med izdelki, ki posebej dobro odgovarjajo zahtevnim kupcem. Zanimiva ponudba je že med samohodnimi kosilnicami, ki so vsestransko uporabne in se jih poslužujejo tudi zahtevnejši uporabniki. Med večjimi sedežnimi kosilnicami in vrtnimi traktorji še vedno prevladujejo bencinski motorji, a tudi v teh kategorijah najdemo zanimive električne alternative.

Posebna akumulatorska kosilnica pa je lahko tudi robotska kosilnica, ki prepriča uporabnike, željne navdušujočih inovacij. Takšna oprema bo prepričala tiste, ki iščejo nekaj povsem novega in želijo v celoti prilagoditi svojo izkušnjo pri košnji. Robotska kosilnica namreč kar sama opravlja delo pri košnji, ima akumulator in električni pogon, ki ga upravlja pametni navigacijski sistem. Tako zelo dobro izkoristimo prednosti akumulatorskih kosilnic in pridemo do najboljše možne izkušnje pri košnji.

Za zelenico je treba dobro skrbeti, pri tem nam akumulatorska kosilnica lahko zelo pomaga

Akumulatorska kosilnica pri domačih trgovcih

Izbire je torej kar nekaj in s premišljenim nakupom lahko izkoristimo prav vse, kar nam nudijo sodobne akumulatorske kosilnice. Moramo pa najti pravo ponudbo pri zanesljivem trgovcu.

Nekateri zastopniki za ugledne znamke s tega področja lahko ponudijo res široko ponudbo in bodo navdušili praktično vsega kupca.

Tako domači uporabniki kot profesionalni vrtnarji bodo prišli na svoj račun, saj lahko na enem mestu brskamo po široki ponudbi večjih trgovcev.

Poleg tega pa imamo na istem mestu pogosto na voljo še dobrodošlo dodatno opremo in kakšne druge naprave, ki jih uporabljamo pri delu na posestvu. Omenili smo že motorno žago Stihl MS 261 ter motorne žage, ki so vsestransko uporabne pri delu na terenu.

To je zelo dobrodošla ponudba za tiste, ki se želijo dobro opremiti za delo na domačem posestvu ali pri profesionalni obdelavi površin. Zahtevnejši uporabniki bodo dobili odlične rešitve tudi med dodatno opremo – napredne kosilnice potrebujejo kakšne dodatke in nastavke, lahko uporabljamo tudi priključke, seveda pa pridejo vedno prav tudi nadomestni deli.

Akumulatorska kosilnica sicer ne zahteva toliko vzdrževanja, a vseeno je pametno vedeti, kje lahko dobimo vzdrževalne in servisne storitve ter ponudbo kakovostnih nadomestnih delov.

Tako bomo s svojo opremo kar najbolj zadovoljni, tudi pri dolgoročni uporabi v zahtevnih pogojih pri redni košnji kakšnega bolj razgibanega terena.